Kladdkakebollar med kakdegsgömma

Jahopp, jag bakade igår men har inte haft tid att uppdatera bloggen förrän nu! Så det kommer två olika inlägg. Inte så mycket bilder dock, det hade jag inte heller tid med.. 
Orkar inte heller skriva så mycket, har varit i Ullared hela dagen och sovit typ 3 timmar sen igår morse. 
 
De blev kanske lite stora.. 
 
 Ca 4-5 cm i diameter. Ganska mäktigt. 
 
Jag har tidigare sett hur Rosanna Pansino gjort cake pops, och använde mig av den tekniken för att fästa pinnarna. Funkade sådär på dessa bjässar, men det är ju mina första cake pops och övning ger färdighet. 
Lollo, Henke och Zacke (såklart) sa att de var goda, Ella också tror jag. Minns inte riktigt, men jag tror det. Och Lollos kille och Riley, jag tror dom tyckte det var gott. Jag hade som vanligt skyhöga förväntningar som resultatet inte riktigt kunde leva upp till. 
 
Nåja, receptet hittar ni här eller nedan:
 
Använd er av ert favoritrecept på kladdkaka. Vad det är vet inte jag, bara ni.

Kakdeg:
75 g Smör
0.75 dl Farinsocker
0.25 dl Strösocker
1 msk Mjölk
1 tsk Vaniljsocker
2.25 dl Vetemjöl
1 nypa Salt
2 dl Hackad choklad

250g smält choklad (jag använde mig av vit choklad och ljusblå chocolate melts från Panduro) 

Gör så här:
Vispa smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop.
Tillsätt sedan vetemjöl, salt och choklad.
Arbets ihop en jämn deg.
Rulla 10 matskedsstora bollar.
Lägg bollarna i frysen i 30 minuter.

Mosa den kalla kladdkakan i en skål.
Tag fram de frysta kakdegsbollarna och rulla in dem i kladdkaka.
Frys ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och tag sedan fram de frysta bollarna.
Doppa dem i choklad och lägg sedan på ett bakplåtspapper för att stelna

Jag dekorerade även med lite strössel som jag köpt i Ullared. 

Kommentera här: