0 Läs mer >>
Okej, min senaste kreation! Ett kuddfodral med en pumpa! Passar utmärkt nu i höst när halloween ligger bakom hörnet. Två veckor kvar och jag har knappt börjat dekorera alls tyvärr.. Men nu har jag iallafall varit på Partaj i Kalmar och inhandlat dekorationer. Blodiga ljus, fladdermöss och ett hängande skelett vid namn Sören är nu utplacerade i lägenheten. Hittade även billiga ljuslyktor på Willys och Ica. Ett pumpaformat ljus! Ja, börjar samla på mig lite nu till nästa år ^^ Sen älskar jag pumpor och deras glada leenden så jag har mest pumpor i mina dekorationer. Då blev jag inspirerad att skapa själv! Och IKEA hade rea på små prydnadskuddar utan överdrag, så då bestämde jag mig för att göra ett halloween-fodral! Jag började med projektet för flera veckor sedan, men tyvärr har inte tiden funnits till att bli färdig. Igår blev jag dock klar med baksidan och idag sydde jag ihop paketet. Resultatet blev jag mycket nöjd med! Fotade gjorde jag precis, även om jag EGENTLIGEN inte hade tid. Nu har jag egentligen inte tid att skriva heller, ska upp vid sex imorgon och jobba vid tio. Så egentligen borde jag sova. Men när man ändå är igång!
Man ser det inte så tydligt, men faktiskt är hela kudden mönstrad i rutmönster såhär ll=ll= etc så den är jättehäftig!
Pumpan bland mina andra små dekorationer ^^
Kudden i soffan! Den får plats överallt och är jättemysig ^^
Så nu har jag tillverkat ett eget kuddfodral! Plus att jag har en hemmagjord Halloween-dekoration som jag fallit för totalt! Myskudden <3
Sista bilden, på mina dekorationer fast i färg för att visa hur ball jag är.
Så, hoppas ni blir inspirerade att gå till Partaj, speciellt imorgon mellan 10-14 när jag står i disken ^^ kom och köp! Dekorera era hus! För er USA-intresserade kommer jag även komma med Thanksgiving-tema. Men först ska jag skapa ännu mer inför halloween ^^ På pysselhumör!
Det var allt för mig ikväll, ha en bra vecka tills ni kikar in igen ^^ Glöm inte göra era beställningar på [email protected], Jessica Kronqvist på facebook eller lämna en kommentar här nedanför!

Halloween-tema 1, Kud...

0 Läs mer >>
Okej, att göra grytlappar är inte så himla svårt, det är ju bland det första man lär sig inom sömnadsvärlden. Men eftersom jag inte hade råd att köpa mig ett par och jag hellre har saker jag tillverkat själv, så bestämde jag mig för att göra ett par! Jag och min älskade Michael har bestämt oss (aka jag har bestämt mig) för att låta köket gå i svart, blått och vitt, och därför lät jag även mina grytlappar gå i svart, vitt och blått. Namnam! Självklart kan jag tillverka grytlappar i fler färger om ni nu har bestämt er för att beställa grytlappar. Det tar inte så lång tid heller! Här kommer resultatet ^^
Den rutiga blev snäppet större än den randiga, och den randiga tyckte jag var finast! Jag räknade tyvärr inte maskorna på den rutiga så det blev lite ojämt, men jag tycker att det kan vara snyggt trots att det kanske inte är 100% symmetriskt.
Randig grytlapp in action!
Rutig grytlapp in action!
Jag tycker att den randiga är lite med stilren än den rutiga, men det är ju helt upp till den som vill ha den! Iallafall, som sagt så tar inte en grytlapp alltför lång tid. Sen får ni som sagt välja färger själva :)
Jag håller på med ett projekt jag inte hunnit avsluta än, men följande inlägg kommer förmodligen vara under temat Halloween! Snart kommer min favorithögtid efter julafton (man får ju inga paket på halloween) och jag håller på att göra en lista över skräckfilmer jag ska titta på under den helgen! Just nu har jag bara två.. Men iallafall, den här fredagskvällen kommer spenderas framför TVn tittandes på IDOL! Imorgon kommer jag förhoppningsvis vara klar med första "överraskningen" så jag kan posta den här. Vill inte spoila alltför mycket vad jag kommer lägga ut här. Men iallafall! Tack för mig ^^ <3 // JESS

Grytlappar

0 Läs mer >>
Min goda vän Emmelie från teatern var sugen på en dödskallemössa och därför kollade jag upp ett mönster till en dödskalle och stickade in mönstret på en svart mössa ^^ Så det var rätt lätt, även om det var mitt första mönster på rundstickor, men det blev jättebra till slut ändå. Mössan tog bara en kväll att göra, och det var väldigt kul. Emmelie verkade bli nöjd också, alltid lika härligt med nöjda kunder! Iallafall, såhär såg den ut:

In action på huvudet. Jo men det blev faktiskt en fin mössa ^^ Det var sista projektet jag lade ut för ikväll! Nu ska jag ta mina kissar och min pojke och gå till sängs. Upp tidigt imorgon!

Dödskalle-Mössa

0 Läs mer >>
Okej, när man är en treårig tjej som ska fylla fyra finns det mycket man tycker om och mycket man inte tycker om. Min lillasyster Ella ÄLSKAR, och då menar jag ÄLSKAR Hello Kitty. Hon fyllde fyra nu den 16 september. Eftersom det nu börjar bli kallt, bestämde jag mig för att kombinera hennes favoritidol med något man faktiskt har användning för nu i vinter. Vips! Så började jag sticka en mössa!
Jag följde en lätt beskrivning, men bytte garnet mot mitt eget vita med glitter i, för att få det lite "tjejigare". Dock hade jag inget rosa garn, så jag tog ljuslila till rosetten, vilket min katt-fantast till syster påpekade med en gång. Förutom det tyckte hon om den ^^ Den blev lite större än tänkt, men det var bara att vika upp och problemet var med ens löst! Här är resultatet :)
Det var allt för Kitty-Mössan ^^
Förlåt att det tagit så sjukt lång tid innan jag kommit med bilderna.. Jag har haft fullt upp med flytten och möblering, och idag har jag hämtat mina katter! Men nu ska jag lägga upp ett par projekt, och imorgon kommer det fler :)

Hello Kitty-Mössa