0 Läs mer >>
Igår (och idag) har jag bakat lite jordgubbstarteletter! Superenkelt, och äntligen hittat en pajdeg för dessertpajer som är smidig och jättelätt att både förbereda och arbeta med. Krämen innehåller philadelphia och creme fraiche men jag valde att göra den laktosfri, och då byter man bara ut mjölkprodukterna mot laktosfritt. 
Först kommer bilderna, och sedan kommer receptet. Jag följde Hemmets Journals recept på Hallon- och blåbärstarteletter, och bytte bara ut bären mot jordgubbar istället för att välkomna sommaren. Maken blev också jätteglad då han vägrar trycka i sig annat än svenska jordgubbar! Tartelettformarna köpte jag på TGR (Tiger), ett sexpack för 20:- för de lite större och de passade perfekt så efter detta test blir det att inhandla ett par paket till. 
 
 
 
 
 
 
Recept:
(Källa)
8 stycken
 
Pajdeg:
125 g smör
1 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 msk vatten
Fyllning:
200 g färskost
1 dl crème fraiche
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
250 g hallon
200 g blåbär
Ugn: 175°
 
Gör så här:
  1. Pajdeg: Hacka samman smör, florsocker, mjöl och vaniljsocker till en smulig massa. Tillsätt äggulor och kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är något större än tartelettformarna och tryck ut degen i formarna. Låt stå kallt i 30 minuter. Grädda i ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Låt kallna.
  3. Fyllning: Vispa samman färskost, crème fraiche, socker och vaniljsocker med elvisp. Fördela i formarna och garnera med bär.

Jordgubbstarteletter!