0 Läs mer >>
Då har jag varit i farten och bakat igen! Denna gång till min älskade farmor som idag har fyllt 69 år! Hon önskade sig inget annat än denna morotskaka, så jag bestämde mig för att sätta till verket igår och baka, och resultatet blev fantastiskt. Den var supergod! Jag fick modifiera receptet något efter vad jag hade hemma, men slutresultatet blev suveränt! Det var länge sedan jag åt morotskaka, och denna var ännu bättre än det senaste receptet jag provade.
 
 
 
 
Receptet hittar du här och även nedan:
 

Ingredienser:
2 dl socker
3 ägg
300 g skalade finrivna morötter
100 g malda hasselnötter eller hasselnötsmjöl
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 krm nejlika
1 tsk salt
2,5 dl matolja

Glasyr
50 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
Skal av 1 citron
3 dl florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en springform på 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst (ca 10 minuter)
3. Blanda morötter med råsocker, morötter och hasselnötter i en skål.
4. Blanda mjöl med bakpulver, salt och kryddor.
5. Tillsätt morotsblandningen i äggen, sikta ner de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
6. Tillsätt oljan och rör tills välblandat.
7. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 40-45 minuter. Känn med en sticka att den är torr. Låt kakan svalna.
8. Vispa smör, philadelphiaost och citronskal tills det är välblandat. Tillsätt florsockret och vispa tills det är en krämig glasyr. Dekorera den svala kakan med glasyr sedan är det bara att njuta!

 

Jag bytte ut hasselnötsmjölet mot vanligt vetemjöl och använde citronarom istället för skal eftersom jag inte hade något av det hemma. Resultatet blev ändå gott! Imorgon kanske det kommer bättre bilder. 

Morotskaka

0 Läs mer >>
Nytt projekt! Uppdatering på gröna fingrar fortsätter inom kort.

Nytt projekt!