Banoffee-maränger

 
Nedan kommer bilder och recept. 
Receptet har jag ingen länk till utan det kommer att vara handskrivet. 
 
Strösocker, muscovadosocker och äggvitor
 
 
Jättefin marängsmet! 
 
 Grädde med banan, citron och kolasås
 
 Färdiga små munsbitar.. 
 
Recept för 20 banoffee-maränger (jag smetade ut klägget på bakplåtspapper):
 
Du behöver:
3 äggvitor
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl strösocker
1 liten mogen banan
1 msk citronsaft
1½ dl vispgrädde
4 msk färdig kolasås
 
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren skål. Viska successivt in sockret, en tesked i taget tills allt är slut. Vispa ett par minuter tills smeten är fast och blank. Ta en rågad tesked marängsmet, klicka ner den till en oval på plåten med hjälp av en annan sked. Fortsätt tills marängsmeten är slut, det ska bli 40 stycken. 
2. Grädda i ugnen ca 1-1 1/4 timme eller tills marängerna känns fasta och lätt lossnar från bakplåtspappret. Låt svalna på pappret. 
3. Grovmosa bananen i citronsaften. Vispa grädden fast tills den bildar mjuka toppar, vispa sedan i 2 msk kolasås, vänd ner bananen. Lägg ihop marängerna två och två med grädden emellan och placera dem i pappersformar. Strila över resten av kolasåsen och servera. 
 
Receptet är inte så bra skrivet, men jag är nöjd med resultatet! Jag har nu börjat kladda i boken för att se vilka recept som är bra och inte för att se om den är värd att behålla.. 
 
Du hittar receptet i 200 minikakor och andra godbitar. 
 

Kommentera här: