Chokladtryffeltårta


Ingredienser till en Chokladtryffeltårta
Chokladkakan:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 dl vetemjöl
Chokladtryffel:
1,5 dl grädde
2 msk smör
1 msk starkt kaffe
200 g mörk choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröda en form på 22cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull, ta av den från plattan.
3. Vispa ner socker, kakao och vaniljsocker i kastrullen med en handvisp.
4. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
5. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.
6. Hacka chokladen till tryffeln.
7. Koka upp grädde, smör och kaffe i en kastrull, ta den från plattan.
8. Rör ner den hackade chokladen så den smälter.
9. Låt tryffeln svalna något, bred den sedan över kakan.
10. Låt kakan stå i kylen en timme innan servering.
11. Servera gärna med lite färska bär, och kanske en klick grädde!
Superenkelt! Och ganska gott.