Chokladtryffeltårta

Idag bakade jag en chokladtryffeltårta! Jag tyckte att den var ok, Zacke (min man) tyckte att den var jättegod. Väldigt lätt att slänga ihop med sånt man brukar ha hemma, plus blockchoklad. 
 
Inget käbbel, här kommer bilder och recept. 
 
Ingredienser som väntar på att få bli en kaka
 
 Tårtan i all sin enkelhet. 
 
Jag måste börja planera mer vad jag ska baka i tid så att jag kan skaffa fram rätt saker till fotograferingen. Plus köpa fler tallrikar/fat för upplägg. Jag måste göra massor. 
 
Receptet hittar ni här eller nedan:

Ingredienser till en Chokladtryffeltårta

Chokladkakan:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 dl vetemjöl

Chokladtryffel:
1,5 dl grädde
2 msk smör
1 msk starkt kaffe
200 g mörk choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröda en form på 22cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull, ta av den från plattan.
3. Vispa ner socker, kakao och vaniljsocker i kastrullen med en handvisp.
4. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
5. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.
6. Hacka chokladen till tryffeln.
7. Koka upp grädde, smör och kaffe i en kastrull, ta den från plattan.
8. Rör ner den hackade chokladen så den smälter.
9. Låt tryffeln svalna något, bred den sedan över kakan.
10. Låt kakan stå i kylen en timme innan servering.
11. Servera gärna med lite färska bär, och kanske en klick grädde!

 

Superenkelt! Och ganska gott. 

Kommentera här: