Kärleksmums

Jag testade att göra kärleksmums på Arlas recept, men de var långt ifrån lika goda som farmors så jag ska be henne om det riktiga receptet någon dag. Zacke och Robban (grannen) tyckte iallafall att det var gott! 
 
Två såna plåtar med kärleksmums blev det. 
 
Jag är nog kräsen eftersom att de som äter fikat tycker att det är gott. Förlåt för bristen på engagemang och för att det bara är en, relativt kass, bild. Jag ska bli bättre, jag lovar. Nu orkar jag inte däremot. 
 
Receptet hittar ni här eller nedan:


Ingredienser

  • 225 g Smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 1¼ dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 75 g Smör
  • ¾ dl starkt kaffe
  • ½ dl kakao
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering:

  • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

Jag använde mig av laktosfria produkter eftersom vi brukar bjuda grannen på fika. 

Kommentera här: