Scones med kanel!

Då var det dags! I brist på bröd blev det snabbakat bröd till frukost, scones! Supersnabbt och väldigt gott med lite kanel och socker i smeten.

Scones

Ingredienser
Portioner: 8 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
ost eller marmelad till servering

Till servering
ost
marmelad

Så här gör du:
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 250°C.
Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 8 st). Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Till servering: Servera sconsen nygräddade med ost eller marmelad.
För alla
Brödet innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck

Tips
Förslag på smaksättningar för 8 st scones:

1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär

1 dl nötter eller mandel

1/2 g saffran och 1 msk socker

1 tsk malen kanel och 2 tsk strösocker

1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker

Kommentera här: