Key Lime Pie

Nu fick jag ett nytt recept på Key Lime Pie från Concept Delectus i Kalmar att göra till veckans torsdagskväll! Men det är i princip samma som jag gjorde sist för några år sedan. Nedan kommer bilder och recept!

Key Lime Pie

Du behöver
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
400 g sötad kondenserad mjölk
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
vispad grädde
1 st limefrukt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa digestivekex till små smulor i en mixer.
Blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Låt svalna.
Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter.
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
Fyll pajskalen och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är en stor paj).
Låt pajen svalna och servera med vispad grädde och skivad lime.

Kommentera här: